Пятница, 19.04.2024, 14:00

Головна Блогу

 
10 головних таємниць людського мозку
    

     Мозок людини - одне із самих загадкових створень природи. 10 головних загадок за версією журналу Live Science наведені нижче.

10. Снобачення


     Якщо запитати 10 людей, із чого створені сни, можна отримати 10 абсолютно різноманітних відповідей. А все тому, що вчені дотепер не розкрили цю таємницю. Можливо, сни тренують людський мозок, стимулюючи рух синапсов між клітинами мозку. По іншій теорії людині сняться якісь задачі, які він не виконав протягом дня або "невідчуті" їм днем емоції. Але всі вчені сходяться на тому, що сни сняться, коли людина дуже глибоко занурена в сон.

9. Сон


     У сні ми проводимо практично половину нашого життя. Але дотепер "сонна" загадка не розгадана вченими. Але одне вчені знають напевно: сон - це життєво необхідний елемент для всіх ссавців. Тривале безсоння може привести до частих перепадів настрою, галюцинаціям, а в рідких випадках навіть до смерті. Існує дві фази сну:

  •       перша фаза сну, ознакою якої є повільні рухи очних яблук;
  •       друга, що характеризується підвищеною активністю головного мозку, її ознакою є           швидкі рухи очних яблук.
     Вчені думають, що перша фаза дає нашому тілу перепочинок зберігаючи, у такий спосіб енергію, а друга фаза сприяє організації пам'яті. Але це однак ще не доведене.

8. Примарні почуття

     Установлене, що близько 80% людей з ампутованими кінцівками випробовують такі відчуття, як тепло, сверблячка, тиск і біль саме в ампутованих частинах тіла. У них виникає почуття, начебто відсутня кінцівка знову стає частиною їх тіла. Відповідно одному з пояснень, нервові закінчення, що знаходяться на ампутованій кінцівці, створюють нові з'єднання зі спинним мозком і продовжують посилати певні сигнали мозку. По іншій теорії мозок зберігає інформацію абсолютно про всі частини тіла й тому продовжує посилати імпульси навіть до ампутованої кінцівки.

7. Центр контролю

     Розташований в гіпоталамусі мозку супрахиазматичене ядро або, інакше кажучи, біологічний годинник змушував тіло людини підпорядковуватися 24- годинниковому ритму життя. Біологічний годинник впливав на травлення, температуру тіла, кров'яний тиск і виділення гормонів. Учені виявили, що інтенсивність світла може "перевести" годинник уперед або назад за допомогою регулювання гормону мелатонина.

6. Спогади

      Деякі події в житті важко забути, як, наприклад, перший поцілунок. Але як людина запам'ятовує ці незвичайні події? Використовуючи спеціальні методи, учені намагаються виявити механізм, відповідальний за створення й зберігання спогадів. Вони виявили, що розташований у людському мозку гіппокампус може виступати в ролі якогось сховища цих самих спогадів.

5. Головоломки

     Сміх є найменш вивченою людською поведінковою реакцією. Учені виявили, що під час сміху активізуються відразу три відділи мозку: та частина мозку, завдяки якій людина розуміє жарт, та частина, яка надає руху мускулам і емоційна частина, завдяки якій людина одержує позитивні емоції від сміху. Але дотепер науці не зрозуміло, чому одна людина глузує з того жарту, який інша людина знаходить абсолютно несмішним або навіть дурним.

4. Природа vs. виховання

    Наука так ще й не визначилася з відповіддю на запитання, що ж все-таки більше впливає на нашу свідомість: природа, генетика або ж суспільні моральні підвалини, що й нав'язують їм, а може бути й те, і інше.

3. Таємниця смерті

    Вічне життя - це лише історія для Голівуда. Але чому ж люди старіють? Адже ми народжуємося міцними й здоровішими, готовими боротися з будь-якими недугами. Але з віком ми втрачаємо свої "бійцівські" якості. Існують 2 категорії причин того, чому людина старіє:

  •     Старіння є частиною природньої генетики людину.
  •     У старіння немає ніякої мети, воно є результатом клітинного руйнування.
2. Глибоке замерзання

      Вічне життя може й не бути реальністю. Але кріоніка (cryonics) дарує людині два життя. У центрах кріоніки в рідкому азоті при температурі мінус 320 градусів по шкалі Фаренгейта зберігаються заморожені тіла людей. Головна ідея полягає в тому, що якщо людина хвора якою-небудь на даний момент невиліковною хворобою, він має можливість піддати себе глибокої приморозку, а потім, коли лікування буде знайдено, його розморозять, і він зможе вилікуватися й продовжити жити. Однак цієї абсолютно нової технології важко довіряти, ще жодне тіло не було "розморожене" і оживлене. Більше того, якщо тіло не зберігати при потрібній температурі, його клітки можуть перетворитися в лід і буквально розлетітися на шматочки.

1. Свідомість


      Коли ви прокидаєтеся ранком, ви можете зрозуміти, що сонце ще тільки- тільки встає, почути спів птахів і може бути навіть відчути щастя, коли свіже ранкове повітря уривається вам у кімнату. Пояснити, як і чому все це відбувається, учені не могли із часів античності. Тільки недавно нейробіологи розв'язали приймати людську свідомість як реальний факт. Самим складним завданням завжди було пояснення процес, що і як відбувається в мозку, який спричиняє суб'єктивні враження. Дотепер ученим удалося тільки скласти величезний список питань.

Джерело
Категорія: Про все | Переглядів: 6156 | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 1
1 Hawlearnele  
0
Earn up to $3500/month just by taking simple surveys online!

I tried one of those online survey sites about 4 months ago that
say all you have to do is spend a couple of minutes filling out
some surveys and you will be making hundreds a day..... YEAH RIGHT, I didn't make anything.

I joined 7 of these stupid websites and I actually tried filling
out a couple of surveys on each site and they took forever then at
the end they wanted me to buy things or I couldn't complete the
survey.

These are complete scams so be aware!!! I couldn't believe they
were even allowed to sell such bogus products.

Then about 2 weeks ago I was watching the news and they had some
vice presidents and marketing managers of some major multi million
dollar companies talking about a site that they personally work
with to pay consumers for their opinion, A site that actually just
wants the "average Joe's" honest opinion on products and services
and is willing to pay big money to get them. for more information
clik here: http://get-money-for-taking-surveys.info

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
-->
Категории раздела
Органи [4]
Творці правопорядку...
Про все [11]
(Познавальні статті)
Судова практика [2]
Судова тяганина...

Форма входу


Інша інформація
Останні завантажені файли
Арутюнов В. Х., Кирик Д. П., Мішин В. М. Логіка: Навч. посібник для економістів. — Вид. 2-ге, допов.
Завантажили 2064
--------------------------------------
Біленчук - Місцеве самоврядування в України Муніципальне право, 2000
Завантажили 3709
--------------------------------------
Структура місцевих рад. Характеристика її структурних елементів
Завантажили 1135
--------------------------------------
Ткачук А.Ф., Агранофф Р., Браун Т. Місцеве самоврядування: світовий та український досвід
Завантажили 1792
--------------------------------------
ПРАВОЗНАВСТВО: Підручник / За редакцією В. В. Копєйчикова,А. М. Колодія К.: "Юрінком Інтер" 2006 рік
Завантажили 16725
--------------------------------------

Пошук
Категорії розділу
Органи [4]
Творці правопорядку...
Про все [11]
(Познавальні статті)
Судова практика [2]
Судова тяганина...
PR-CY.ru Rambler's Top100