Пятница, 29.03.2024, 04:37

Головна Блогу

 
Алкогольне сп'яніння за кермом

    До цієї теми ми зверталися вже неодноразово, але по нині виникає багатозапитань , оскільки це, мабуть найбільш  "хвора" тема для автомобілістів. Найбільш хвора тому що  однедрібних порушень несе  суворий розв'язок, що несе за собою позбавлення права управляти транспортними засобами.

    Насамперед , давайте визначимося, що в нашім законодавстві мається на увазі під "алкогольним сп'янінням". На жаль, на відміну від багатьох західних, та й східних, країн, в Україні поки не існує мінімальної норми змісту алкоголю в крові. Тобто якщо, наприклад, у Німеччині є якийсь поріг концентрації, до якого людина має право управляти автомобілем, то в Україні навіть якщо ви себе відмінно контролюєте й зміст алкоголю у вашій крові мінімальний, за законом ви перебуваєте в стані алкогольного сп'яніння.

    Відразу висловлю свою особисту думку: п'яний водій - це потенційний злочинець і у випадку здійснення ДТП ніякої пом'якшення до нього бути не може. У той же час не можу не визнати життєвої реальності: мені не відомий жоден абстинент (повністю непьющий), зате відомий абсистентний синдром (похмілля). Тому все нижческазане привожу не для аматорів покататися п'яними за кермом, а для жертв похмілля й випадкових життєвих обставин.

    Якщо є достатні підстави думати, що водій перебуває в стані сп'яніння, він відстороняється від керування автомобілем і його обстежують на стан сп'яніння. Достатніми підставами думати, що водій перебуває в стані сп'яніння, є: запах алкоголю з рота; нестійкість пози; порушення мови; тремтіння пальців рук; різка зміна кольору шкіри на обличчі; поведінка, яка не відповідає обстановці; заяви громадян про вживання водієм спиртних напоїв; визнання водія.

     Не вважаючи заяв "доброзичливців" і власного визнання (краще відразу зробіть акт самоспалення... свого водійського посвідчення й не морочте людям голову), інші підставивідкритої інспектором машини, якщо ви змогли, на його прохання, виговорити: "тринитрофенилметилнитрамин" і якщо дихнули на нього туалетною водою "Фаренгейт", - у вас є реальний шанс, взявши себе в руки, "отмазатьсяобмазаться,отказатьсяпахне явно не "Фаренгейтом", - краще полюбовно домовитися й розійтися, ну а коли ви не настільки платоспроможні або "нарвалися" на принципового інспектора - читайте далі.

для підозр відносно суб'єктивні як для вас, так і для інспектора ДАІ. Тому, якщо ви не вивалилися на асфальт з під чисту". Якщо від вас

    Так, можливо, закон недосконалий, але закон є закон. Чим же загрожує рядовому водієвізаконі? Тим, що ви, прокинувшись ранком після бурхливої вечірки, почуваєте себе чудово, ну може не зовсім чудово, сідаєте за кермо, щоб поїхати додому. На пості вас зупиняє інспектор: "Спиртне вживали? Пройдіть зі мною". Ви дихаєте в трубочку - результат позитивний. Залишкові пари алкоголю роблять свою справу. Подальші наслідки зрозумілі.

несправедливість у

    У середньому, при нормальному обміні речовин алкоголь переробляється досить швидко. Наприклад, 50 грам горілки в здорового чоловіка переробляється приблизно за година-півтори. Тому краще перед тим, як планувати поїздку, переконатися, що у вас буде доситьчасу, для того, щоб алкоголь переробився. Фізична активність небагато прискорює метаболізм і швидкість виводу алкоголю з організму зростає. Однак, не перестарайтеся, одиндовідавшись про вищезгаданий прийом, пішов відіграти у футбол після майже 2- х пляшок горілки, через 2 години його відвезли на швидкій. Так що будьте обережні - прогулянка швидким кроком, настільний теніс - це гарний прискорювач.

мій знайомий,

    Допустимо, вас зупиняє співробітник ДАІ й просить пройти з ним, для того, щоб визначити, п'яні ви чи ні. Як звичайно це визначається? Я думаю, багато зустрічалися з так званим "контролем тверезості".

    Якщо вам запропонували подихати в "трубочку" запам'ятаєте наступне правила цієї процедури: перед застосуванням перевіряється її придатність (не використовуються трубки з механічними пошкодженнями внутрішньої будови; з порушеною герметичністю; якщо наповнювач має зелені вкраплення або пересипається по трубці; якщо закінчився гарантійний, зазначений у її паспорті, строк придатності); обов'язкова присутність двохвідкривається безпосередньо перед застосуванням; інспектор повинен надягти мундштук респіраторного балона на кінець трубки, розташований ближче до речовині для аналізу; інспектор повинен запропонувати вам взяти з упаковки

свідків; трубка індивідуальний мундштук одноразового використання, надягти його на інший кінець трубки й подути в неї до повного наповнення респіраторного балона.

    Якщо інспектор робить щось не так, у вас є вибір: або чемно поправити дослідника й нагадати йому як треба все робити правильно; або обуритися й відмовитися проходити огляд, проведений з порушенням його правил; або пройти огляд так, як він робиться, простежити, щоб уся процедура (з усіма допущеними порушеннями) була докладно відбита в протоколі, для того щоб потім оскаржити й визнати недійсними результати огляду. Ваш вибір буде залежати не тільки від особливостей вашого характеру, але й від того стану в якому ви приблизно можете знаходитися в мить огляду.

    Отже, ви все-таки подули в "трубочку". Під дією пар алкоголю протягом однієї- двоххвилин її вміст повинний поміняти колір з жовтого на зелений. Якщо колір не змінився або "позеленіння" не дійшло до червоної риски на трубці (якщо така на ній є) - ви тверезі, і навпаки. Якщо зрадницький зелений колір з'явився в достатній кількості - це ще не кінець.   Пом'ятайте, що таку ж реакцію дає нещодавно випита пристойна кількість: кефіру, квасу, виноградного соку, а то й просто води з розведеним старим бабусиним варенням (краще сливовим або вишневим), про що слід відразу повідомити інспекторові, занести це зауваження до протоколу.

    Про результати огляду інспектор складе протокол. Тільки, будь ласка, "не тисніть на жалість" випитою пляшкою пива - це занадто банально й на інспектора ніякого враження не зробить, а вам не допоможе) - протокол послужить підставою для залучення вас до відповідальності. Тому можна порадити не погоджуватися з результатами проби. У цьомувипадку вас повинні направити на огляд у медичну установу, причому ви маєте право наполягати на огляді тільки в медичній установі.

    Що вас чекає на такому огляді? ЗАЛЕЖНО від ступеня кваліфікації медпрацівника, вас: зовні оглянуть на наявність уже описаних вище ознак сп'яніння; перевірять пальці- носовий пробій - запропонують із заплющеними очима дістати пальцем носа; поставлять у позу Ромберга (прошу не плутати з позою Тренделенбурга) - із заплющеними очима витягнути руки перед собою. При бажанні можете заздалегідь потренуватися в більш спокійній обстановці. Крім того, швидше за все вам зроблять пробу Рапопорта: беруть дві пробірки з дистильованою водою, в одну з яких (друга - контрольна) ви дмете через трубочку, потім в обидві пробірки додають соляної кислоти, потім закапують у них розчин марганцівки. Якщо ви "випивши", то ваша пробірка знебарвить рожевий колір марганцівки, а контрольна пробірка залишиться рожевої. Не зневіряйтеся й у цьому випадку - проба Рапопорта наукою давно визнана недостатньо достовірної.

    Тому, якщо коротко, те найкраще , навіть якщо ви й випили небагато, те провину свою не визнавати, тому що об'єктивну картину дасть тільки медичний огляд. Перш, ніж ми про нього поговоримо, слід згадати про те, що крім "контролю тверезості" існує багато інших різних приладів для визначення алкогольного сп'яніння, але згідно з нашим законодавством тільки медичний огляд є кінцевою інстанцією у визначенні, того наскільки водій п'яний.

    Медичний огляд повинний бути зроблений не більш ніж через 2 години після затримки водія. Звичайний огляд проводиться в медичних установах, наркологічних диспансерах.

    Крім аналізу за допомогою приладів, існує ще й маса інших, у яких перевіряється ваша моторика, мова, розумові здібності - усе це дуже суб'єктивно й визначається лікарем. А то що суб'єктивно - може бути спростоване в суді.

    На що слід звернути увагу при проходженні медичного огляду. Насамперед - яким приладом вам вимірюють зміст алкоголю в крові. В останнє брешемо ринок наводнили прилади тайваньського, китайського й іншого "малоарнаутского" походження. Думаю зрозуміло, що ні про яку точність і селективність аналізу там мови й бути не може.

    На моїй практиці був такий випадок, їхала увечері людина з лікарні, де йому робили невелику операцію на яснах, природно під місцевим наркозом. Після аналізу на "контроліраз я вживав спиртне аж 4 місяця назад! Добре, поїхали в наркологічний центр на огляд. Прилад, який там використовувався - зараз не пам'ятаю точна назва, якийсь китайський - показав, що в нього алкогольна кома! Розумієте, по ідеї він повинен був уже в несвідомому стані лежати й готуватися до переходу в інший світ... Довго він пояснював і лікареві, і співробітникам ДАІ, що йому наркоз робили, імовірно, це й дає таку реакцію. Довелосялікареві, який йому робив операцію. У результаті 2 годинних дебатів у наркологічному диспансері він був все-таки відпущений...

тверезості" співробітник ДАІ сказав однозначно - ви п'яні. Він був обурений - останній дзвонити

    Так що першою дією по приїзду в пункт медичного огляду повинна бути перевірка, що за прилад, чи має він необхідні сертифікати?

    Якщо ви впевнені в можливому результаті аналізу крові, можливо й не варто відразу наполягати на цьому. Нехай в інспектора залишаться протоколи й акти оглядів, ви ж негайно біжіть і здавайте кров для дослідження на алкоголь самостійно, зі своєї ініціативи, така платна послуга населенню надається, простежите, щоб свідків цього факту було побільше й був зафіксований точний час одержання зразків вашої крові. Правда в цьому випадкузаперечити, оскаржити й відсудити визнання того факту були ви п'яні чи ні.

результати дослідження вам на руки може й не видадуть, але повідомлять їх у ДАІ або до суду - по запиту звідти. Маючи на руках такий факт результати, що як реабілітують вас, аналізу крові, буде незрівнянно легше


Джерело

Категорія: Органи | Переглядів: 7945 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 glavnuy-administrator  
0
В мене був випадок, коли я випив березового соку, після чого їхав на автомобілі додому, мене остановили інспектори ДАІ, і прилад показав що я п’яний, а насправді ні. Я дав взятку, записав розмову на диктофон, поїхав самостійно зробив аналіз крові та подав до суду на працівників ДАІ – вони мені заплатили 27 тисяч гривень морального ущерба.

Докладніше читайте на www.zakon-layve.ucoz.ru

2 SWEETER  
0
Краще на лапу одразу відвалити, і поїхати з полегшенням. А якщо даішнік упертий, то можна і посперетися, і зробити так, як написано у статті. Андрейов - так краще зовсім не іздити.

1 Андрейов  
2
А лучше вообще, не ездить пьяным за рулем. Я лично пользуюсь общественным транспортом в таких случаях, и другим рекомендую.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
-->
Категории раздела
Органи [4]
Творці правопорядку...
Про все [11]
(Познавальні статті)
Судова практика [2]
Судова тяганина...

Форма входу


Інша інформація
Останні завантажені файли
Арутюнов В. Х., Кирик Д. П., Мішин В. М. Логіка: Навч. посібник для економістів. — Вид. 2-ге, допов.
Завантажили 2064
--------------------------------------
Біленчук - Місцеве самоврядування в України Муніципальне право, 2000
Завантажили 3708
--------------------------------------
Структура місцевих рад. Характеристика її структурних елементів
Завантажили 1135
--------------------------------------
Ткачук А.Ф., Агранофф Р., Браун Т. Місцеве самоврядування: світовий та український досвід
Завантажили 1792
--------------------------------------
ПРАВОЗНАВСТВО: Підручник / За редакцією В. В. Копєйчикова,А. М. Колодія К.: "Юрінком Інтер" 2006 рік
Завантажили 16723
--------------------------------------

Пошук
Категорії розділу
Органи [4]
Творці правопорядку...
Про все [11]
(Познавальні статті)
Судова практика [2]
Судова тяганина...
PR-CY.ru Rambler's Top100