Пятница, 19.04.2024, 02:03

Головна Блогу

 
Зміна думки

Пластичність - здатність мозку змінюватися у відповідь на зовнішній вхід - являється критичною для більшості пізнавальних функцій, включаючи вивчення й пам'ять. Ті зміни звичайно залучають укріплення або ослаблення синапсів, зв'язки між клітинами мозку(нейронами).

Неврологи MIT тепер знайшли, що єдиний білок, відомий як Arc, здається, управляє спроможністю нейронів підсилювати й послабляти синапси, регулюючи число рецепторів медіатора на їхніх поверхнях. Відкриття може допомогти дослідникам ідентифікувати нові цілі препарату для синдрому Мартіна- Белла й синдрому Ангельмана - спадкоємні форми затримки розумового розвитку, які пов'язані з дефіцитом Arc.

"Чим більше ми розуміємо ланцюг клітинних подій, у які Arc залучений, тем краще ми можемо ідентифікувати специфічні цілі, де ми могли втрутитися," каже Мраганка Сірий, начальник Відділу MIT Мозку й Когнітивістики.

Сур і Марко Бір, Професора Picower Неврології, являються старшими авторами звіту про роботу, яка з'явилася в онлайновом журналі Nature Neuroscience 14 березня.

Дивне відкриття


Джейсон Шеферд, із- ведучий автор звіту й постдокторського партнера в лабораторії Біра, почав вивчати Arc ще студентом Університету Джона Хопкінса. Він і його колеги показали, що Arc послабляє синапси, віддаляючи рецептори для глутамата, медіатор, який стимулює діяльність нейрона, від мембран нейрона. Вони також виявили, що, коли ген Arc виключений у мишей, вони втрачають їхню здатність сформувати довгострокові спогади.

У новім дослідженні, яке провели Шеферд і Кортина Маккеррай, ряд експериментів мав намір точно визначити роль Arc у візуальній корі мишей. Вони почали із класичної експериментальної установки, яка полягає в закритті одного ока протягом двох днів, при око позбавляється візуального входу. У нормальних мишей, це підсилює синапси на вході одержання кори від відкритого ока, і послабляє їх у коркових клітинах, пов'язаних із закритім оком.

Шеферд і Маккеррай виконали їхні експерименти на мишах з мутацією в гену Arc, який віддає неефективний білок. Через відому роль Arc в, що послабилися синапсах, вони очікували, що миші без Arc не покажуть будь-яке синаптичне ослаблення закритого ока. І хоча пророкування здійснилося, але на диво дослідників, вони знайшли, що синаптичне посилення, звичайно помічене у відкритім оці також зникло.

"Якщо Ви заберете ген, Ви не одержите жодного відповіді," говорить Шепэрд. "Мозок не озивається взагалі на загал до змін на сенсорному вході."

Вони спостерігали ту ж саму нестачу пластичності в дослідженнях Недосконалих Arc мишей, які неодноразово виставлялися тому ж самому візуальному стимулу (наприклад, горизонтальний брусок), який звичайно спонукує нейрони збільшувати їхню відповідь на той специфічний стимул.

Результати показують, що Arc має непряму роль у вставці глутаматных рецепторів у мембрані клітки, так само як її попередньо відомої ролі у видаленні їх, згідно з дослідниками. "Чудовий знайти, що один єдиний ген і його білок так ответственный" у різних типах пластичності, говорить Сірий.

У той час як інші показали в експериментах з нейронами, що Arc, здається, має роль і в гнітючі й у стимулюючих синапсах.Цей звіт є першою, щоб демонструвати ефект у живих тварин, говорить Хей- Куонг Чи, професор біології в Університеті Мериленда, яка не брала участь у дослідження. "Цей звіт ясно показує, що Arc відіграє критичну роль у формуванні коркових синапсов із сенсорним досвідом," говорить вона.

Шеферд тепер планує експерименти, щоб відобразити білок Arc у єдиних гніздах у візуальній корі. Він також планує далі досліджувати роль білка в синдромі Мартіна- Белла й синдромі Ангельмана.

Джерело
Категорія: Про все | Переглядів: 4269 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
-->
Категории раздела
Органи [4]
Творці правопорядку...
Про все [11]
(Познавальні статті)
Судова практика [2]
Судова тяганина...

Форма входу


Інша інформація
Останні завантажені файли
Арутюнов В. Х., Кирик Д. П., Мішин В. М. Логіка: Навч. посібник для економістів. — Вид. 2-ге, допов.
Завантажили 2064
--------------------------------------
Біленчук - Місцеве самоврядування в України Муніципальне право, 2000
Завантажили 3709
--------------------------------------
Структура місцевих рад. Характеристика її структурних елементів
Завантажили 1135
--------------------------------------
Ткачук А.Ф., Агранофф Р., Браун Т. Місцеве самоврядування: світовий та український досвід
Завантажили 1792
--------------------------------------
ПРАВОЗНАВСТВО: Підручник / За редакцією В. В. Копєйчикова,А. М. Колодія К.: "Юрінком Інтер" 2006 рік
Завантажили 16725
--------------------------------------

Пошук
Категорії розділу
Органи [4]
Творці правопорядку...
Про все [11]
(Познавальні статті)
Судова практика [2]
Судова тяганина...
PR-CY.ru Rambler's Top100